Kindercoaching

Worstelt uw kind in het dagelijks leven ook met problemen, zoals pesten, faalangst, een laag zelfbeeld, slecht slapen of moeite met vriendjes maken?
Wij gaan samen met uw kind en u op zoek naar een oplossing.

 

Voor wie is het?

Voor ieder kind die in het dagelijks leven met problemen worstelt. Het doel van deze coaching is het vinden van een geschikte oplossing voor zowel kind als ouder.

Meld u aan Bekijk coaching

Wat is kindercoaching?


Kindercoaching is géén therapie. Een kindercoach stelt geen diagnoses en werkt niet met ‘etiketten’ en ‘labels’. Kindercoaching is kortdurend en werkt aan oplossingen voor nu en in de toekomst.

De kindercoach begeleidt het kind en de ouders, zodat zij in staat zijn zichzelf verder te kunnen helpen.
 Het kind leert hiervoor vaardigheden die het kind sterker maken en de ouders leren hoe ze kun kind het beste kunnen ondersteunen.

Kindercoaching bestaat vooral uit het sámen met het kind ontdekken van geschikte oplossingen voor het probleem waar het mee worstelt. Maar ook het zich bewust maken van deze oplossingen en deze toe te passen op een manier die bij het kind past. 
Coaching heeft geen kant en klare oplossingen.

Elk kind, iedere situatie is uniek!

Ik werk volgens het kindercoach
werkmodel van Tea Adema.

De coaching begint altijd met het probleem. Samen met het kind en u als ouder maken we een probleemanalyse. We kijken onder andere naar de ontwikkelingsfase van uw kind, de gezinssituatie en de omgeving van het kind zoals school of familie.

Nadat het probleem in kaart is gebracht, gaan we direct over naar het gewenste doel. Het is belangrijk om te bepalen wat er in de plaats moet komen van het probleem en wat uw kind en u als ouders wél willen. Het doel wordt bepaald in positieve bewoordingen waarbij ontkenningen vermeden worden. Dus niet ‘ik wil niet meer bang zijn in het donker’ maar ‘ik wil ’s avonds alleen naar boven durven lopen’.

Zodra het gewenste doel bepaald is, gaan we op onderzoek uit. We gaan samen de weg naar het doel onderzoeken door te kijken naar wat er al goed gaat, wanneer het probleem zich niet voordoet, welke vaardigheden eventueel aangeleerd moeten, hoe we dit gaan doen etc.

Er is geen enkele manier om nieuw gedrag te leren zonder dat er sprake is van een terugval. Daarom zullen we hier ook aandacht aan besteden en bespreken wat u kunt doen als u te maken krijgt met terugval.

Bekijk werkwijze

Problemen waar kinderen
tegenaan kunnen lopen


  • niet lekker in zijn/ haar vel zitten

  • met tegenzin naar school gaan
- laag zelfbeeld hebben
  • vaak buikpijn of hoofdpijn hebben zonder medische oorzaak

  • moeite hebben met de scheiding van hun ouders
  • bang zijn
- last hebben van faalangst
  • moeite hebben met slapen
  • pesten (zowel gepest worden als zelf pesten)
  • moeite met vriendjes makenKunt u mijn hulp gebruiken?


Meld u aan
Kleine kinderen moet je
diepe wortels geven,
grote kinderen,
vleugels!