Werkwijze

Allereerst ga ik in kaart brengen waar het probleem nu werkelijk ligt. Dit doe ik samen met uw kind en u. Om het probleem op te kunnen lossen, is het essentieel te achterhalen wat hetgeen is dat jullie wél willen. Zodoende kunnen wij tot een geschikte oplossing komen, die voor beide partijen werkt. In het coaching traject gaan we ook aan de slag met vaardigheden, die u zullen helpen thuis verder te kunnen bouwen op de positieve resultaten die er tijdens de sessies behaald zijn.

 

Hoe ga ik te werk?


Probleemanalyse

Samen met u en uw kind brengen wij het probleem in kaart.

Gewenste doel bepalen

Wat moet er in de plaats komen van het probleem? En wat is het precies wat u en uw kind wél willen?


Oplossingsgerichte methoden onderzoeken

Samen gaan we op zoek naar oplossingsgerichte methoden die u en uw kind helpen om het gewenste doel te behalen.


Aanmelding


U kunt uw kind aanmelden door het maken van een afspraak via de telefoon, of door het contactformulier in te vullen.

Intake


Tijdens de intake onderzoeken we de hulpvraag en bespreken we de aanpak. In principe is uw kind zelf ook aanwezig bij de intake; het gaat tenslotte om uw kind.


De intake duurt ongeveer 30 minuten.

Coaching traject

Omdat het de bedoeling is dat de verbetering thuis door blijft gaan, werk ik samen met uw kind en u. Dit betekent dat u zelf aanwezig bent tijdens de coaching. Samen gaan we ontdekken wat voor uw situatie het beste werkt en waarmee u uw kind thuis verder kunt helpen. Voor uw kind is dit prettig en veilig.

 Tijdens de sessies werken we aan het ontwikkelen van de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden van uw kind. Dit ondersteunt en begeleidt uw kind in het zoeken naar oplossingen voor problemen.


Een sessie duurt ongeveer 45 minuten.


Kunt u mijn hulp gebruiken?


Meld u aan
Als we nu alle kinderen in een hartje stoppen in plaats van in een hokje …